Agressie vermijden kan je in 5 tips leren

agressie vermijden

Agressie vermijden is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral in de dienstverlening komt dit helaas veel te vaakagressie vermijden voor. Mijn buurman werkt bij de ambulance en als ik zijn verhalen hoor, ben ik trots op hem dat hij daar nog wilt werken. Natuurlijk zijn er ook mooie momenten die hij in zijn beroep mee maakt. Maar helaas komt het steeds vaker voor, dat zij worden belaagd als zij iemand proberen te helpen. Waarom de omstanders en zelfs familieleden dat doen, daar kan niemand een antwoord op geven. Gelukkig bestaan er wel tips die je eventueel kan toepassen. Deze tips kan je terug lezen op de website van G4S veiligheidstrainingen. Een van de belangrijkste tips is om de familie en vrienden mee te laten helpen. Door bijvoorbeeld helpen dragen met de spullen die nodig zijn.

Agressie vermijden door een vriendelijk houding aan te nemen

Mijn buurman werkt al jaren bij de ambulance. Elke dag rijdt hij van het ene adres naar het andere. Soms moet hij mensen reanimeren, maar vaak is het een val van een trap. Ook bij verschillende (ernstige) ongevallen heeft hij de nodige hulp moeten verlenen. Voor een tijd terug bij een ruzie in de stad. Daar was een groep mensen met elkaar op de vuist gegaan. Eén persoon was zo erg toegetakeld, dat de hulp van de ambulance werd ingeroepen.

agressie vermijdenDe politie was al snel aanwezig, maar die kon niet weerhouden dat er een agressieve groep om het slachtoffer bleef staan. Op een gegeven moment begonnen deze mensen lastig te worden en mijn collega te belagen. Doordat ik een paar personen aanwees om te komen assisteren bleef de groep verder rustig. Wij konden met de hulp van deze mensen ervoor zorgen dat het slachtoffer de nodige hulp kreeg. Dit verhaal had een heel andere wending kunnen krijgen.