Wat is een spiegel?

Lig jij soms wakker met de meest vreemde vragen? Ik wel namelijk.

Laatst nog vroeg ik mij af waar een spiegel nou precies van is gemaakt en hoe het gemaakt wordt. Geen vreemde vraag om 03:00u toch?

Zilver en metaal

Hier is het antwoord: een spiegel is een combinatie van glas en metaal. Vrij saai dus. Maar hoe een spiegel wordt gemaakt, is een totaal ander verhaal. Het belangrijkste onderdeel van de spiegel, is het metaal, aangezien metaal licht terugkaatst. Zilver zou hier goed voor werken, maar een spiegel die uit zijn geheel uit zilver bestaat, is natuurlijk onbetaalbaar. Hiervoor in plaats heb je de glasplaat. Als daar een laagje zilver overheen wordt gegoten, ontstaat er een spiegel. Maar hier zit natuurlijk een heel proces achter.

Het proces

De glasplaat wordt eerst schoon gepolijst met een schuurmiddel en daarna wordt deze schoongemaakt met water en ammoniak. Hierna wordt alles nog eens schoongemaakt met water. Dit is nodig omdat het zilver wat er later over de glasplaat wordt gegoten, niet hecht aan vetvlekken. Nadat alles grondig schoon is gemaakt, worden de ingrediënten gemengd voor het maken van de spiegel. Deze ingrediënten bestaan uit zilver en soda. Dit mengsel wordt over de glasplaat verspreid en na ongeveer een kwartier vorm er al een spiegel door middel van een chemische reactie. Hierna wordt er nog met een zeef over de spiegel gedaan en daarna is deze klaar. Hierna wordt de spiegel nog een keer schoongemaakt en hierna is deze klaar!

Waar

De meeste spiegels die je koopt, zijn waarschijnlijk in het buitenland gemaakt, aangezien er bijna geen fabrieken zijn in Nederland die spiegels maken, op een enkele na. Deze spiegels worden weer geïmporteerd naar Nederland en voordat je het weet, heb jij jouw gekochte spiegel in huis! Misschien wordt het maar weer eens tijd om een nieuwe spiegel kopen.

G4S Safety solutions helpt je bij veiligheid

Veiligheid in het heden en veiligheid in de toekomst: daar staan ze bij het bedrijf G4S Safety solutions voor. Er zijn op z’n minst drie dingen te noemen waar deze club mensen je in kan ondersteunen, namelijk veiligheidstoezicht, brandweer en veiligheidskunde. Veiligheidstoezicht gaat om toezicht houden op werkzaamheden binnen je bedrijf die net wat minder veilig zijn. De veiligheidsexperts van G4S willen je hier heel graag bij helpen. Er worden meerdere toezichthouders ingezet om je veiligheid te kunnen verzekeren. Wat je project of discipline ook is, G4S weet er raad mee!

Veiligheidskunde en brandweer

Ook de brandweer werd net al genoemd. Als je mannen in projectvorm of echt structureel versterking kunnen gebruiken, dan past G4S perfect. Het maakt niet uit op welk niveau, G4S zet versterking in zo flexibel als maar nodig is. Ten derde valt veiligheidskunde onder manieren hoe G4S je kan helpen. Hierbij gaat het om het opstellen van een veiligheidsplan of het maken van een risicoanalyse. Als je de cultuur in je bedrijf met betrekking tot veiligheid wil inrichten of verbeteren, ben je ook bij G4S aan het juiste adres. De allerbeste veiligheidsdeskundigen werken namelijk voor G4S.

Welke producten levert G4S?

Het G4S assortiment bestaat uit veel verschillende dingen, omdat ze ook in veel verschillende dingen expertise hebben. Gasdetectie is hier een voorbeeld van. Je hoeft zo niet meer bang te zijn voor de gezondheid van je medewerkers in gas gevoelige situaties op het werk. Veiligheid is met deze producten echt gegarandeerd. Ook adembescherming is natuurlijk belangrijk. Hoe de ademlucht er ook uitziet, je wilt zoveel mogelijk en veilig door kunnen werken. Met G4S hoef je ook niet meer bang te zijn voor een val, want ze hebben steengoede valbeveiliging producten. Ook werk op hoogte kan veilig en zeer comfortabel zijn dankzij dit materiaal.

Het weer zorgt vaker voor ongevallen

Vooral in Nederland zijn we niet vies van een beetje harde wind. Gelukkig kennen we in dit land geen heftige stormen. Dit komt omdat wij een bepaald klimaat hebben dat niet zo zeer leidt tot zware manieren. Wij worden als mens ook steeds vaker geconfronteerd met klimaatverandering en dergelijke. In dit artikel gaan we niet zo die p in op de effecten van het weer. We gaan wel schrijven over de vijgenboom die op een voetganger is gevallen. De voetganger is er gelukkig met beperkte schade vanaf gekomen maar we kunnen wel begrijpen dat het een pijnlijk ongeval was.

Lengte en grootte van de vijgenboom

De vijgenboom die op de voetganger was gevallen was al een volgroeide vijgenboom. Het komt erop neer dat wij dus niet zomaar hier iets tegen kunnen doen. Je moet begrijpen dat de eigenaar van de vijgenboom niet eens thuis was. Hij was even wat gaan drinken in een bar. Dit maakt wel dat er vervelende manieren zijn voor mensen om hier wat mee te doen. op zo een manier is het namelijk niet handig dat de mensen met een bijbaan hier niet veel aan hebben. Kijk naar de mogelijkheden en manieren van mensen om hier wat extra’s mee te doen.

Aansprakelijkheid van de eigenaar

Je moet dus zorgen voor de veiligheid van mensen die langs jouw huis lopen. Dit komt ook voor in Amerika. In Amerika moet je bijvoorbeeld zorgen voor het schoonmaken van jouw trap als er hevige sneeuwval is geweest. Als je dat niet doet dan wordt het een echt probleem. Zo geldt het dus ook met grote planten of bomen in jouw tuin of erf. De vijgenboom was dus niet goed onderhouden en kon door de wind zo de straat op waaien. Het lijkt erop dat er nog een rechtszaak gaat volgen en de eigenaar van de vijgenboom kan rekenen op een zware boete.

Luifel.com, een handige site voor mensen die op zoek zijn naar een luifel

Het kan erg handig zijn om een goede luifel te hebben boven je voordeur. Dit is van belang aangezien je door een goede luifel altijd droog staat als je voor de deur staat. Het is wel zo fijn om niet in de regen en de wind te staan wanneer je nog even de voordeur achter je op slot draait. Daarom is het handig om een goede luifel te hebben. Er zijn mensen die liever geen luifel boven hun voordeur hangen doordat zij dit niet zo mooi vinden. Dat is een vooroordeel wat vaak niet waar blijkt te zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten luifels die je kunt kiezen en daarom is het voor iedereen mogelijk om een geschikte luifel te vinden. Kijk eens op luifel.com voor meer inspiratie. 

Luifel.com

Verschillende soorten luifels

Er zijn mensen die van mening zijn dat een luifel boven de voordeur niet mooi is. Dat komt meestal doordat zij vinden dat veel mensen een luifel kopen die niet goed bij de rest van het huis past. Wanneer je een luifel kiest die qua kleur en vorm goed past bij je huis, is dit echt een verbetering van je huis. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een geschikte luifel voor jouw huis. Dit kun je het best doen op luifel.com. Daar verkopen ze namelijk alle soorten luifels die je maar kunt bedenken. 

Onderdelen van een lichtkoepel bestellen

Als je een lichtkoepel hebt, kan het zijn dat je na een langere tijd onderdelen moet gaan vervangen. Dit is niet na drie jaar, maar misschien wel na tien jaar. Als je er nog niet aan toe bent om een hele nieuwe lichtkoepel te kopen, kan je dus ook alleen de onderdelen laten vervangen. De onderdelen kun je dan vervangen voor de lichtkoepel waardoor je weer een mooie lichtkoepel krijgt die weer een aantal jaren mee kan gaan. Onderdelen kun je bij verschillende bedrijven bestellen. Het is handig om de onderdelen bij een bedrijf te bestellen waar je de lichtkoepel toen die tijd gekocht hebt. Wanneer er iets vervangen moet worden, doet het bedrijf dit ook voor jou. Hierdoor hoef je niet zelf de lichtkoepel onderdelen te vervangen. Dit is heel fijn voor mensen die geen verstand hebben van een lichtkoepel.

Lichtkoepel

Een lichtkoepel die weer een aantal jaar mee kan gaan

Doordat je de onderdelen van de lichtkoepel laat vervangen, kan de lichtkoepel weer een aantallen jaar mee. Dit is voor veel mensen een groot plezier. Naast dat je minder geld kwijt raakt aan de lichtkoepel, is het ook beter voor het milieu. Dit komt omdat je de hele lichtkoepel niet laat vervangen. Er wordt dan ook niet een nieuwe lichtkoepel bij gemaakt. Als je het glas van de lichtkoepel moet vervangen, kan dit ook. Het is dan de bedoeling dat je het besteld bij het bedrijf waar je toen die tijd de lichtkoepel hebt laten bestellen.

De taken van een hoofd BHV

Binnen ieder bedrijf en iedere organisatie is het noodzakelijk om een BHV’er paraat te hebben op locatie. Vaak is er dan ook nog sprake van een hoofd BHV of hoofd BHV’er. Maar wat zijn nu de taken van een hoofd BHV? Het lijkt vanzelfsprekend dat de taken van een hoofd BHV te maken hebben met het in juiste banen leiden van eventuele noodgevallen en ongevallen, maar wat dit nu precies inhoudt is wellicht wat minder direct duidelijk. Voor alle informatie over de taken van een hoofd BHV kijk je op deze website. Wij leggen je in het kort uit wat er onder de taken van een hoofd BHV vallen. 

De taken van een hoofd BHV strategisch

De taken van een hoofd BHV bestaan uit operationele en strategische taken. Onder strategische taken vallen bijvoorbeeld het opstellen van een BHV-plan en het bijhouden hiervan. Hier hoort ook de praktische invulling van het BHV team bij. Ook het budget opstellen en beheren is een strategische taak van het hoofd BHV, evenals het afhandelen van vergoedingen, verzekeringen en schadekosten na een calamiteit. Het hoofd strategisch BHV zorgt ook voor de rapportage van resultaten en de stand van zaken en adviseert tot slot de organisatie. 

Taken van een Hoofd BHV

De taken van een hoofd BHV operationeel

Taken van een hoofd BHV op operationeel niveau hebben meer te maken met communicatie. Het gaat dan om communicatie met externe hulpverlening of interne directie en receptie, maar ook om de communicatie tijdens noodsituaties naar werknemers en andere aanwezigen. Daarnaast is de organisatie en uitvoering van oefeningen, inclusief evaluatie en terugkoppeling hiervan, onderdeel van de taken van een hoofd BHV operationeel. Tot slot dient een hoofd BHV natuurlijk het BHV team aan te sturen, de verantwoordelijkheid te nemen in noodsituaties en ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen met preventieve maatregelen. 

Wat is de betekenis van accountmanager?

De functie of een vacature voor accountmanager heb je vast wel eens gezien. Maar wat is de betekenis van accountmanager? De betekenis van accountmanager is grotendeels dat de persoon in deze functie een spin in het web is als het gaat om communicatie. Daarnaast betekent accountmanager dat de medewerker in die functie ook bezig is met sales. Een accountmanager houdt zich dus eigenlijk bezig met communicatie en sales. Bekijk deze pagina als je alles wil weten over de betekenis van accountmanager.

Wat de accountmanager doet

Een accountmanager managet accounts. Accounts zijn klantrelaties. Deze relaties moet de accountmanager onderhouden. Dat betekent dat de accountmanager communiceert met de klant vanuit het bedrijf, maar ook andersom. Als accountmanager ben je dus in het midden van de communicatie tussen het bedrijf waar je werkt en de klanten van het bedrijf. Je adviseert beide partijen en communiceert twee kanten op. Daarnaast is sales een deel van de functie van de accountmanager. Het is namelijk ook zaak dat er nieuwe klantrelaties worden opgebouwd.

betekenis accountmanager

Salaris en opleiding

De accountmanager moet dus ook actief op zoek naar potentiële nieuwe klantrelaties die voordelen voor het bedrijf kunnen opleveren. Vaak is de functie voor accountmanager dan ook fulltime, omdat de klanten zich belangrijk moeten voelen. Je verdient als accountmanager gemiddeld € 2800 bruto per maand. Wat je precies verdient, is afhankelijk van je opleiding en je werkervaring. Hoe meer ervaring en hoe hoger je opleiding, hoe hoger je salaris. Vind hier meer informatie en bekijk opties voor een opleiding tot accountmanager. 

Meer uitleg over VCA cursussen

Je vraagt je misschien af: wat is VCA? Dat is ook niet vreemd, want VCA komt vooral in specifieke sectoren voor. Voor aannemers is het iets wat van grote waarde is. Het staat namelijk voor de veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Wie werkt met medewerkers die over dit certificaat beschikken, kan er zeker van zijn dat er veilig gewerkt wordt. Met als voordeel dat er dus ook op veel werkplekken aan de slag gegaan kan worden. Het is wel goed om te weten dat het voor meer staat dan veiligheid alleen. Dat wordt nog weleens verkeerd begrepen.

Vca

Alle kanten van gezondheid bekeken

Wat goed is om te weten, is dat VCA meer is dan alleen de checklist. Het is eigenlijk een groot geheel. Daarbij wordt ook niet alleen gekeken naar veiligheid. Ook duurzaamheid en gezondheid zijn onderdeel van het geheel. Dat betekent dat na het volgen van de cursus veel kennis is opgedaan over veilig en gezond werken. Daardoor zijn ongevallen beter te voorkomen. Wat dus ook veel letsel kan voorkomen. Het is zowel voor de medewerkers, als voor de aannemer zelf dus van waarde om hiermee aan de slag te gaan. Iedereen kan hier veel profijt van hebben.

Fijne Paul Green sandalen

Op zoek naar fijne sandalen? Paul Green sandalen hebben precies wat je zoekt. Ze zijn een must in de zomer of op vakantie, om je voeten te laten ademen in warm weer. Ze zijn lekker praktisch en lopen heerlijk. Maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat ze er saai uit hoeven te zien! Paul Green sandalen zijn heerlijk comfortabel maar zien er daarnaast ook super leuk uit! Ze zijn versierd met studs, leuke gespjes of patronen. Daarnaast kan je ook kiezen uit verschillende soorten materiaal. De bandjes zijn gemaakt van zacht suède waardoor het comfortabel voelt aan je voeten.

Stijlvolle sandalen

De Paul Green sandalen zijn voor vrouwen met stijl, maar tegelijkertijd ook voor comfort kiezen. Je kan kiezen voor een verleidelijke hak, of een stijlvolle hoge kurken zool! Een verhoogde zool of hak geeft je net dat beetje extra! Je bent wat langer en loopt meer rechtop. Dit geeft je zelfvertrouwen een boost en straal je ook weer uit naar buiten. Sandalen hebben er nog nooit zo stijlvol uitgezien. Ze hebben het beste van beide werelden. Het comfort van een sandaal, maar de uitstraling van pumps. Daarnaast zijn ze allemaal gemaakt binnen Europa, zodat ze niet de halve wereld overgevlogen hoeven te worden. Zo draag je ook weer je steentje bij aan het milieu!

Een vakantie naar Beieren boeken? Om deze redenen is het een goed idee!

Ken je Beieren in Zuid-Duitsland? Zo niet, dan wil je toch eens kijken naar de mogelijkheden die deze bestemming te bieden heeft. En daar begin je uitstekend mee door dit artikel eens door te lezen. Er is namelijk enorm veel te doen hier, waardoor het dan ook een populaire bestemming is voor veel Nederlanders. Wil je nu weten wat er exact te doen is? Lees dan eens even verder.

Beieren

Tips voor je vakantie

Laten we dan beginnen bij de bezienswaardigheden die je hier zult vinden. Te beginnen met de Zugspitze. Dit is de hoogste bergtop van Duitsland, met zo’n 2900 meter hoogte. Je hebt vanzelfsprekend een prachtig uitzicht op deze bergtop. Maar denk ook zeker aan de Meren in Beieren. Zo heb je er Chiemsee, waarin zich zelfs eilanden in het meer bevinden. Daarnaast wil je zeker eens naar Königssee, wat het hoogste meer is van Duitsland. Het bevindt zich namelijk op een hoogte van wel meer dan 600 meter. Daarnaast het is het ook nog eens het diepste meer van Duitsland, van 190 meter diepte. Tenslotte vind je nog watervallen in de buurt. Het zijn tevens de hoogste watervallen van Duitsland. En daarbij nog de Obersalzberg, wat tegen de grens van Oostenrijk ligt. Dit alles maakt het een omgeving waar je zeker eens naar op vakantie wilt gaan. Er is zoveel te zien en te beleven, dat je zelfs keuzestress zult krijgen.