Een dj als alleskunner

Een artiest waar muziek in zit
Bij het horen van het woord dj denk je natuurlijk gelijk aan iemand die achter een desk muziek draait en daarmee een avond vult. Wie echter verder kijkt naar het beroep van een discjockey komt er al snel achter dat er meer werk aan te pas komt om een avond te vullen. Een discjockey zal niet alleen maar muziek draaien en aan elkaar praten; het is een muzikale alleskunner die flink wat talent in huis heeft om een feest te laten swingen.

Een discjockey met muzikant
De acts van Armin van Buuren waarbij hij een orkest aanvoert en daarbij de muziek mengt zijn wereldberoemd. Het vak van muzikant is dan ook bij de discjockey bekend. Velen van hun spelen zelf een instrument wat ze ten gehore brengen tijdens een voorstelling. Ook wordt er geregeld met een andere muzikant samen gewerkt om een mooie show te geven. De shows van een discjockey met bijvoorbeeld een slagwerker of slagwerkgroep zijn enorm gewild, maar ook een violist behoort tot de mogelijkheden. Hoor jij liever een saxofoon of een trompet bij de discjockey, dan zijn er ook artiesten die deze combinatie presenteren. Dergelijke artiesten en alleskunners huur je via een manager of via een evenementenbureau. Ze geven een heel wervelende show weg waarbij je niet stil kan blijven staan.

Terug naar de basics
Uiteraard zijn er ook nog steeds de discjockeys die gebruik maken van vinyl om hun show te maken. Ze kennen nog als geen ander het aaneen voegen van muziek met platenspelers; de muziek die gedraaid wordt komt uit de tijd dat muziek nog niet digitaal gespeeld werd. Je kan een vinyl discjockey inhuren wanneer je een retro feest viert. Ook worden dit soort discjockeys ingehuurd om op de achtergrond hun muziek te draaien. Je ziet ze bij cult feesten maar ook bij presentaties waarbij de artiest juist op de achtergrond aanwezig hoort te zijn om het publiek te vermaken.