Gezichtsverzorging

Ieder huidtype heeft een passende gezichtsverzorging nodig. Je hebt verschillende soorten huidtypes zoals, de gevoelige huid, normale huid, de vochtarme huid, droge huid, vette huid en de rijpe of oudere huid. Een goede gezichtsverzorging is belangrijk om de huid van je gezicht gezond en in goede conditie te houden, zoals het kiezen van de juiste crème, reinigen van het gezicht, scrubben en het gebruik van een gezichtsmasker. Een goede huidverzorging helpt je de vochtbalans te herstellen. Je huid verliest vocht naarmate je ouder wordt.

Tips voor verzorging van ieder huidtype gezichtsverzorging

 Vette en de rijpe huid

 Vette huid

Producten die olie bevatten moet je altijd vermijden als je een vette huid hebt. Deze huid bevat onzuiverheden en moet daarom grondig gereinigd worden. Je kan een antibacteriële reinigingsscrub gebruiken.

De rijpe huid

Wanneer we ouder worden, wordt je huid dunner, droger en minder elastisch. Daarom vraagt deze huid veel aandacht. De huid heeft dan extra vocht nodig. Door gebruik te maken van dagcrème voor de rijpe huid kun je rimpels en kraaienpootjes verminderen.

Droge en gevoelige huid

Droge huid

Gebruik een zachte reinigingsmelk met vocht inbrengende ingrediënten voor de droge huid. Alcohol kan je huid meer uitdrogen. Gebruik daarom een alcoholvrije tonic.

Gevoelige huid

Voor het reinigen van de gevoelige huid van je gezicht kun je een zachte reinigingsmelk gebruiken. Dit product reinigt grondig en heeft een vocht inbrengende werking.

Normale en gemengde huid

Normale huid

Om deze huid te reinigen kun je gebruik maken van milde vocht inbrengende producten. Voor de normale huid is een reinigingsmelk of een reinigingsgel geschikt.

Gemengde huid

De gemengde huid kun je 2 keer per dag reinigen met een milde reiniger. Je kunt een dagcreme gebruiken die je huid beschermt tegen schade door de zon.

Dag- en nachtcrème

Dagcrème beschermt de huid door invloeden van buitenaf. Een nachtcrème geeft de huid extra verzorging en helpt bij vernieuwen van de huidcellen.